Monologul sufletului a doua parte

Azi am afla un lucru uimitor.Nu mi-am dat deloc seama ca nu faceam bine cu acele ganduri negative;Mai presus de lucrurile triste de aici,mai presus de problemele vietii si intristarile sufletului se afla ceva ce multi nu pot intelege.Este dragostea pe care doar Iisus o poate da.Primirea dragostei sale poate insemna inceputul unei noi vieti.

Eram trist si plin de mahnire,ura.Nu vedeam decat in negru,iar ceata cadea doar in inima mea
.Nu observam drumul bun,nu puteam decat sa spun doar lucruri rele,doar regrete imi imaginam,nu vedeam lumina,Eram fara speranta,chinuit de un demon al amaraciunii.Eram luat de buna voie prins in plasa diavolului si chinuit.Gaseam mai multa alinare in acea stare de neliniste cumplita.Pe orice atingeam credeam ca se naruie.Orice era frumos il transformam in pleava.Orice gand bun imi trecea prin minte il strecuram prin tristete si amaraciune crezand ca daca rationez asa voi primi de la Dumnezeu vreun premiu.Credeam ca daca ma plang de unele visuri de ale mele naruite,de faptul ca nu am avut succes in viata si ca spun despre viata mea ca e distrusa,prin martiraj si prin chinuirea sufletului odata si odata Dumnezeu imi va da ce ar fi trebuit sa merit.Dar Dumnezeu nu mi-a dat nimic,absolut nimic,nu a raspuns,a stat linistit desi eu ma luptam cu oricine,spuneam despre El,I-l aparam dar nu faceam bine.Dumnezeu nu vrea sa ma lupt,nu vrea sa ma chinui singur pentru castigarea unui merit,nu vrea ca gandurile mele sa fie doar "de ce eu","dar nu trebuia asa","Vroiam asa",nu vrea sa fiu jucat de cel rau si prins in cursa lui de a nu vedea un rost al vietii,nu vrea ca eu sa ma simt fara nici o valoare si plin de stricaciune si amaraciune.Stiti ce vrea el:Sa il iubesc din toata inima asa cum m-a iubit si El,Nu ma izgonit si nici nu o va face de fiecare data cand ma intorc la cruce,Dragostea Sa nu poate fi descrisa fiindca transformarea in bine nu vine dintr-o lupta proprie ci din Iubirea Sa care nu are limite.De ce sa ne luptam in principii si sa facem "cum credem noi" cand Iisus fiul Cel Iubit si-a dat viata,nu din nevoie,nu din onoare sau ca sa salveze situatia,ci din iubire.Intodeauna Iisus te va primi si va fi oricand disponibil ca sa te asculte ca sa iti versi amaraciunile tale,iar daca primesti dragostea Sa cu inima deschisa,cu siguranta pacea Sa te va ajuta sa treci prin orice;Prin orice lucru rau si fara speranta dragostea il schimba intr-o clipa glorioasa de speranta si pace,clipa care daca e din toata inima va dainui tata viata.Dragostea nu face din om decat sa fie plin de zambete si fericire,Dragostea lui Iisus pentru noi e plina de daruri si roade bune.Daca o primesti nunumai ca te vei schimba si vei simti pace dar te vei simti valoros,plin de calitati si onorat ca ai primit o particica din Marea sa Iubire,SI CA ESTI FIUL UNIVERSULUI,FIUL CELUI CARE TE-A IUBIT ASA DE MULT FIINDCA ESTI CEL MAI SPECIAL IN OCHII LUI INCAT SI-A DAT FIUL SAU PENTRU TINE,MINE,EU,EI,VOI:PENTRU NOI TOTI.
Read more >>

Monologul sufletului prima parte

Ma simt ca intr-un cerc inchis,Ma invart si ma sucesc.Punctul de plecare esti doar Tu.Linia de sosire o incurc cu "fii fericit","Traieste clipa".Nu ma mai cunosc,Stau si cad mereu.O! de ce eu??Vreau sa ies din cerc,tot nu pot.Fiecare usa e o ramura de pom,pare ca e rezistenta.Cand,imediat am si scapat, ma ridic in sus,strig in gura mare "am scapat".Dar imediat ramura se rupe.Tot inchis in mine ma gasesc.De ce ,de ce e asa??Vreau sa fie diferit altfel.Ma imbat cu suferinta si ma inec in descurajare,sa uit de ce m-apasa.Tot inchis ma simt fara pace,zbuciumat si purtat de vant.O clipa sunt amabil,bun si fericit dar imediat descoper ca sunt gol.Nu sunt pe drumul vietii,sunt inchis in cuibarul fericirilor de sticla.O secunda sunt frumoase dar in urmatoarele minute pulberi de parf si lucruri sclipitoare cad in inima mea.Sunt faramitat si plin de zbucium.Care e scopul??Sau de ce sunt eu??Sau poate sunt doar o iluzie.Un amestec de visare si cu realitate.Nu sau poate da.Azi sau poate niciodata.Evolutie sau distractie??.Hai sa ma distrez,ma ridic pe culmi sa tot sper in dezamagiri la infinit dar sa fiu un pic doar un pic si eu iubit de o fericirea pamanteasca sau poate divina??.Inca nu stiu ce e cu mine.Poate mor.Sau cine stie, am gasit un sens al vietii.Incontinuu sa tot fiu inchis in cerc ,sa ma chinui si sa ies ca apoi sa cad la loc si iarasi sa imi dau seama ca trebuie sa ma distrez.Tot mereu acelasi cerc invartindu-se in loc pentru o alta stare de neliniste si fara pace.
Read more >>

Fii Natural!!!!

De ce sa ii copiem pe altii ??
De ce sa ne facem de ras cand nu ne reuseste ceva??
De ce sa vrem sa fim ca altii??

Haideti sa fim Noi, doar noi originali si plini de creativitate!Sa facem totul din capul nostru ,orice ar fi; Sa creiem, sa inovam,sa innoim lumea cu ideile noastre sa parfumam viata

Pana data viitoare, creaza ceva original,spune ceva ce simti si stii ca e nou,FII ORIGINAL
asemenea reclamei de la Fanta.

Fii vesel si da culoare inimii si relatiilor din jurul tau.

Fii tu nu altul.
Fii diferit,calculat,spontan si plin de entuziasm





Read more >>

La ce vârstă trebuie să ai prieten?

Răspunsul poate că vă va descumpăni un pic, deşi nu este cazul: la nici o vârstă nu TREBUIE să ai un prieten; vorbim în sensul romantic al cuvântului, la care a făcut referire şi persoana ce a pus întrebarea. Societatea pune o mare presiune asupra noastră. După o vreme aproape simţim că este o ruşine, o formă de handicap, să NU avem prieten sau prietenă. Uneori poate că nici nu simţim nevoia, dar cei din jur ne presează complice, cu glume, apropouri, încurajări, miştouri. Pe măsură ce timpul trece, ne panicăm, chiar ne temem că nu vom mai putea găsi pe cineva. Lăsăm ştacheta, renunţăm la anumite aşteptări, uneori bune… Probabil vă amintiţi reclama aceea în care băiatul cel disperat nu reuşea să se apropie de nici o fată. Cam aşa se întâmplă cu noi. Pe măsură ce ne forţăm, suntem mai penibili. Începem să jucăm teatru, pentru a părea ceea ce nu suntem, să facem compromisuri şi aranjamente, uneori păguboase. Persoana care te va iubi, trebuie să te cunoască aşa cum eşti. Este greşit să intrăm într-o relaţie minţind.

Momentul în care vom avea un prieten, TREBUIE să ne găsească pregătiţi. Relaţiile romantice nu sunt o joacă. Cei mai mulţi dintre voi sunt convins că cei mai mulţi dintre noi am învăţat pe propria piele. Ele ne pot aduce multe satisfacţii şi ne pot pregăti pentru următorul pas, dar pot lăsa în urmă dezastre, adevărate cutremure în inima şi în viaţa noastră. Contează foarte mult să nu ne aruncăm cu capul înainte, să nu sărim mai multe trepte ale dezvoltării noastre, să nu ne grăbim. Aşteptarea, credeţi-mă, merită. De cele mai multe ori, “Făt Frumos“ ori aleasa noastră va fi cineva aproape nebăgat în seamă, din grupul apropiat de prieteni, şi nu o experienţă la prima vedere, de tip WOW! Mă refer la relaţiile care ţin, în care alegem în deplină cunoştinţă de cauză.

Apoi, bine este ca, înainte de a face pasul într-o relaţie de genul “mai mult decât prietenie” să ne stabilim clar principii, să decidem ce urmărim în cadrul acelei relaţii, care sunt limitele, care sunt principiile, până unde vom merge în raport cu criterii cum ar fi vârsta, maturitatea, riscurile existente, etc. În egală măsură ne adresăm băieţilor şi fetelor. Pe lângă rănile emoţionale, boli cu transmitere sexuală, sarcini nedorite, pierderea respectului de sine sau alte afecţiuni date de faptul că organismul nostru încă este prea fraged pentru relaţii sexuale, un stil de viaţă neglijent, iresponsabil ne poate aduce multe necazuri. Nu în ultimul rând, pe cei care credeţi în Dumnezeu îi invităm să ia în calcul şi părerea Lui cu privire la asta.

Din păcate, vei descoperi că domeniul relaţiilor este unul în care cei mai mulţi dintre cei cu care vom sta de vorbă se consideră calificaţi în a oferi sfaturile. Caută o persoană matură (apropo, maturitatea nu se leagă doar de vârstă, deşi de cele mai multe ori vârsta şi experienţa contează), de încredere, faţă de care să vă puteţi deschide şi care să aibă deschiderea să vorbească deschis despre această problemă. Pe cât este de important să fim informaţi, pe atâta este de crucial să ne alegem cu grijă sursele. Sugestiile, care nu se pot aplica la toţi, ori mereu, sunt părinţii, un profesor, pastorul, preotul, psihologul şcolar, etc.

Încheiem. Dragostea e frumoasă, dar nu ne putem juca cu ea. După o anumită vârstă, când descoperim că există în lume şi persoane de sex opus, începem să simţim dorinţa de a o experimenta. După o vreme, ne vedem atraşi de cineva sau ne gândim că ar trebui să intrăm într-o relaţie. Nu trebuie să o facem pentru că trebuie. Nimeni nu trebuie să ne dicteze. Trebuie să fim bine informaţi şi să anticipăm riscurile şi beneficiile; să ne trasăm limitele şi să ne stabilim principii sănătoase, apelând la persoane mature care să ne ajute. Să fim gată chiar să renunţăm la o relaţie sau alta, de dragul principiilor, pentru că încălcarea lor ne poate aduce multă durere. În plus, va trebui să învăţăm să fim selectivi, să alegem. O persoană cu caracter nepotrivit e mai sănătos să nu primească acceptul de a intra în inima noastră, înainte de a fi prea târziu. Iar când ai ales şi ştii că ai făcut-o bine, ţine-te de principii şi bucură-te de vârsta frumoasă la care eşti şi pe care o ai… o singură dată. Mai multe, vom discuta, punctual, pe viitor.

preluat de pe (http://adolescentzi.wordpress.com/2009/11/26/la-ce-varsta-trebuie-sa-ai-prieten/#comment-153)

Read more >>

Egoul şi iubirea (o poveste minunată)

Se spune că a existat odată un arbore bătrân şi maiestuos, cu ramurile întinse spre cer. Când înflorea, fluturi de toate formele şi culorile veneau de pretutindeni şi dansau în jurul lui. Când făcea fructe, păsări din ţări îndepărtate veneau să guste din ele. Ramurile sale arătau ca nişte braţe vânjoase. Era minunat.Un băieţel obişnuia să vină şi să se joace sub el în fiecare zi, iar copacul s-a obişnuit cu el şi a început să-l iubească. Ceea ce este mare şi bătrân se poate îndrăgosti de ceea ce este mic şi tânăr, cu condiţia să nu fie ataşat de ideea că el este mare, iar celălalt mic. Copacul nu avea această idee, aşa că s-a îndrăgostit de băiat. Egoul încearcă întotdeauna să iubească ceea ce este mai mare decât el. Pentru adevărata iubire, nimic nu este însă mare sau mic. Ea îi îmbrăţişează pe toţi cei de care se apropie.Aşadar, copacul s-a îndrăgostit de băieţelul care venea în fiecare zi să se joace sub el. Ramurile sale erau foarte înalte, dar el şi le apleca, pentru ca băiatul să le poată atinge pentru a-i mângâia florile şi pentru a-i culege fructele. Iubirea este întotdeauna gata să se încline; egoul, niciodată. Dacă încerci să te apropii de un ego, acesta se va înălţa şi mai mult, devenind atât de rigid încât să nu-l poţi atinge. Ceea ce poate fi atins este considerat a fi mic. Ceea ce nu poate fi atins, cel care stă pe tronul puterii, este considerat a fi mare. Aşadar, ori de câte ori venea copilul, arborele îşi pleca ramurile.Când micuţul îi mângâia florile, bătrânul copac se simţea cuprins de un val incredibil de fericire. Iubirea este întotdeauna fericită atunci când poate dărui ceva; egoul nu este fericit decât atunci când poate lua ceva de la altcineva.Băiatul a crescut. Uneori, dormea în poala copacului, alteori îi mânca fructele, sau purta o coroană împletită din florile sale. Se simţea atunci de parcă ar fi fost regele junglei. Florile iubirii te fac întotdeauna să te simţi ca un rege, în timp ce ghimpii egoului te fac să te simţi mizerabil.

Văzând cum băiatul poartă o cunună din florile sale, dansând cu ea, copacul se simţea fericit. Îl aproba cu ramurile sale; cânta în bătaia vântului. Băiatul a crescut şi mai mult. A început să se caţere în copac, legănându-se pe ramurile sale. Ori de câte ori se odihnea pe ele, copacul se simţea fericit. Iubirea este întotdeauna fericită atunci când altcineva se poate sprijini de ea; egoul nu este fericit decât atunci când altcineva îl reconfortează...

Timpul a trecut, iar băiatul a început să fie apăsat de alte îndatoriri. Avea ambiţiile lui. Trebuia să îşi treacă examenele, să îşi facă prieteni... De aceea, a început să vină din ce în ce mai rar pe la copac. Acesta îl aştepta însă cu o nerăbdare din ce în ce mai mare, strigându-i din adâncurile sufletului său: „Vino, vino. Te aştept".

Iubirea îşi aşteaptă întotdeauna obiectul afecţiunii sale. Ea nu este altceva decât o continuă aşteptare. Când băiatul nu venea, copacul se simţea trist. Singura tristeţe pe care o simte iubirea este aceea de a nu se putea împărtăşi cu altcineva, de a nu se putea dărui. Atunci când se poate dărui în totalitate, iubirea este fericită. Băiatul a crescut şi mai mult, iar zilele în care trecea pe la copac au devenit din ce în ce mai rare. Toţi cei care cresc în lumea ambiţiilor îşi găsesc din ce în ce mai puţin timp pentru iubire. Băiatul a devenit ambiţios şi prins în afacerile sale lumeşti. „Ce copac? De ce ar trebui să-l vizitez?"

Într-o zi, pe când trecea prin apropiere, copacul i-a strigat: „Ascultă! Te aştept în fiecare zi, dar tu nu mai vii pe la mine". Băiatul i-a răspuns: „Ce poţi să-mi oferi, ca să trec să te văd? Eu îmi doresc bani". Egoul este întotdeauna motivat: „Ce poţi să-mi oferi pentru ca să vin la tine? Aş putea veni, dar numai dacă ai ceva de oferit. Altminteri, nu văd de ce aş face-o". Egoul are întotdeauna un scop. Iubirea nu are nici un scop. Ea reprezintă propria sa răsplată.

Uimit, copacul i-a spus băiatului: „Nu vei mai veni decât dacă îţi voi oferi ceva? Îţi ofer tot ceea ce am". Iubirea nu ţine niciodată nimic pentru ea. Egoul o face, dar iubirea se dăruieşte necondiţionat. „Din păcate, nu am bani. Aceasta este o invenţie a oamenilor. Noi, copacii, nu avem bani. În schimb, suntem fericiţi. Crengile noastre se umplu de flori, apoi de fructe. Umbra noastră îi răcoreşte pe cei încălziţi. Când bate vântul, dansăm şi cântăm. Deşi nu avem bani, păsărelele se cuibăresc pe ramurile noastre şi ciripesc vesele. Dacă ne-am implica şi noi în afaceri financiare, am deveni la fel de înrăiţi şi de nefericiţi ca voi, oamenii, care sunteţi nevoiţi să staţi prin temple şi să ascultaţi predici despre iubire şi despre pace. Noi nu avem nevoie de predici, căci trăim tot timpul aceste stări. Nu, noi nu avem nevoie de bani".

Băiatul i-a spus: Atunci, de ce să vin la tine? Nu am de gând să merg decât acolo unde pot obţine bani. Am nevoie de bani". Egoul cere întotdeauna bani, căci banii înseamnă putere, iar aceasta este cea mai mare nevoie a sa. Copacul s-a gândit mult, după care a spus: „Atunci, culege-mi fructele şi vinde-le. În felul acesta, vei obţine bani". Băiatul s-a luminat imediat la faţă. S-a urcat în copac şi a cules toate fructele copacului, chiar şi pe cele necoapte. În graba sa, i-a rupt crengile şi i-a scuturat frunzele, dar copacul s-a simţit din nou fericit. Iubirea se bucură chiar şi atunci când este lovită. Egoul nu este cu adevărat fericit nici măcar atunci când obţine ceva. El nu poate simţi decât nefericire.


Băiatul nu şi-a dat nici măcar osteneala să-i mulţumească arborelui, dar acestuia nu-i păsa. Adevărata sa mulţumire s-a produs atunci când acesta a acceptat oferta sa de a-i culege fructele, pentru a obţine bani în schimbul lor. Băiatul nu s-a mai întors multă vreme. Acum avea bani şi era foarte ocupat să obţină cu ajutorul lor încă şi mai mulţi bani. A uitat cu totul de copac, şi astfel au trecut anii. Copacul era trist. Tânjea după întoarcerea băiatului, la fel ca o mamă cu sânii plini de lapte, dar care şi-a pierdut copilul. Întreaga sa fiinţă tânjeşte după copilul pierdut, pentru a-l strânge la piept şi a se uşura. Cam la fel tânjea şi copacul nostru. Întreaga sa fiinţă era în agonie.

După mulţi ani, băiatul, devenit între timp adult, s-a întors la copac. Acesta i-a spus: „Vino la mine. Vino şi îmbrăţişează-mă". Bărbatul i-a răspuns: „Termină cu prostiile. Făceam asemenea lucruri pe vremea când eram un copil fără minte". Egoul consideră iubirea un lucru prostesc, o fantezie copilărească. Copacul a insistat: „Vino, mângâie-mi crengile. Dansează cu mine".

Bărbatul i-a răspuns: „Termină cu flecăreala asta stupidă! Acum doresc să-mi construiesc o casă. Îmi poţi oferi o casă?" Copacul a exclamat: „O casă? Bine, dar eu trăiesc fără să stau într-o casă". Singurii care trăiesc în case sunt oamenii. Toate celelalte creaturi trăiesc liber, în natură. Cât despre oameni, cu cât casa în care trăiesc este mai mare, cu atât mai mici par în interiorul ei.

„Noi nu trăim în case, dar uite ce îţi propun: îmi poţi tăia crengile, pentru a-ţi construi o casă cu ajutorul lor". Fără să mai piardă timpul, bărbatul a luat un topor şi i-a tăiat crengile copacului. Din acesta a rămas acum doar trunchiul, dar el era foarte fericit. Iubirea este fericită chiar şi atunci când îi sunt tăiate membrele de către cel iubit. Iubirea nu ştie decât să dăruiască. Ea este întotdeauna pregătită să se ofere în întregime. Bărbatul a plecat, fără să-şi mai dea osteneala să arunce în urmă măcar o privire. Şi-a construit casa visată, iar anii au trecut din nou.

Copacul, devenit acum un simplu trunchi fără crengi, a continuat să-l aştepte. Ar fi vrut să îl strige, dar nu mai avea ramuri şi frunze care să poată cânta în bătaia vântului. Vânturile continuau să bată, dar el nu mai putea scoate nici un sunet. Cu un efort suprem, sufletul său a reuşit să rostească o ultimă chemare: „Vino, vino, iubitul meu".

Timpul a trecut, iar bărbatul a îmbătrânit. Odată, se afla prin apropiere, aşa că a venit şi s-a aşezat sub copac. Acesta l-a întrebat: „Ce mai pot face pentru tine? Ai venit după foarte, foarte mult timp". Bătrânul i-a răspuns: „Ce poţi face pentru mine? Aş vrea să ajung într-o ţară îndepărtată, să câştig şi mai mulţi bani. Pentru asta, am nevoie de o barcă". Fericit, copacul i-a spus: „Taie-mi trunchiul şi fă-ţi o barcă din el.. Aş fi extrem de fericit să devin barca ta şi să te ajut să mergi astfel în ţara aceea îndepărtată, pentru a câştiga mai mulţi bani. Dar, te rog, ai grijă de tine şi întoarce-te cât mai repede. Voi aştepta de-a pururi întoarcerea ta".

Omul a adus un ferăstrău, a tăiat trunchiul copacului, şi-a făcut o barcă din el şi a plecat. Acum, din copac nu a mai rămas decât rădăcina, dar el a continuat să aştepte cu răbdare întoarcerea celui iubit. A aşteptat mereu şi mereu, conştient însă că nu mai avea nimic de oferit. Poate că bărbatul nu se va mai întoarce niciodată. Egoul nu se duce decât acolo unde are ceva de câştigat.

Odată, m-am aşezat lângă ciot. Acesta mi-a şoptit: „Am un prieten care a plecat departe şi nu s-a mai întors. Mă tem să nu se fi înecat, sau să nu se fi rătăcit. Poate că s-a pierdut în ţara aceea îndepărtată. Poate că nici măcar nu mai este în viaţă. O, cât mi-aş dori să aflu veşti de la el! Mă apropii de sfârşitul vieţii, aşa că tot ce mi-aş mai dori ar fi să aflu veşti despre el. Atunci aş muri liniştit. Dar ştiu că nu ar mai veni nici dacă mi-ar auzi strigătul, căci nu mai am nimic să-i ofer, iar el nu înţelege decât acest limbaj". Egoul nu înţelege decât limbajul acceptării. Iubirea vorbeşte limbajul dăruirii.

Read more >>

O poveste de dragoste adevarata, incepe cu tine



Daca vrei sa traiesti o poveste de dragoste autentica, atunci trebuie sa fii constient ca aceasta poveste incepe cu tine. Vorbim putin despre ceea ce psihologii numesc IMAGINEA DE SINE.

Ce este IMAGINEA DE SINE?

Imaginea de sine este definita de modul in care ne percepem propriile noastre caracteristici fizice, emotionale, cognitive, sociale si spirituale care contureaza si intaresc dimensiunile fiintei noastre.

O imagine de sine gresita, va conduce intotdeauna la probleme emotionale si la o dificila relationare cu cei din jur.

Imaginea de sine ne influenteaza comportamentele, de aceea este important sa ne percem cat mai corect, sa dezvoltam convingeri realiste despre noi insine. Exista persoane care, desi au o infatisare fizica placuta, se percep ca fiind fie prea slabe sau prea grase, prea inalte sau prea scunde, insuficient de inteligente etc. Perceptia de sine nu reprezinta adevarul despre noi, ci este doar o “harta” pentru propriul “teritoriu” un barometru al starii noastre de bine.

Cand credem – gresit – ca barbatii si femeile sunt la fel, legaturile noastre de dragoste sunt nerealiste si pline de sperante desarte. dr. John Gray


Pentru a intelege mai bine diferentele dintre baieti si fete, te invit sa urmaresti urmatorul videoclip:


Read more >>

Mă machiez să fiu în rând cu lumea

De ce ne vopsim, de ce ne coafăm, pentru cine vrem să arătăm "bine"? E la modă de la mic la mare să-ți schimbi look-ul, să-ți schimbi culoarea să te mai mucegăiești la ochi, acolo unde probabil viermilor nu le v-a plăcea, nu-i așa?

Știați că...asa incep curiozitatile din Atlas-uri....si totusi, stiati ca ceata mastilor (asa se numesc de fapt ceata diavolilor) va da impresia ca sunteti mai "frumoase" cu roz si verde-n par? Dar cu albastru pe la ochi? Ca sa nu mai vorbim de negreala de rimel! Oau, dar si cerceii au rostul lor, imi fac urechile mai mari si fara ei cei din jur ma vor considera "taranca" sau mai nou "taran", nu-i asa? (dar si cuvantul taran sau taranca, daca ar sti lumea cu adevarat ce-nseamna ar aprecia, pentru ca sunt oameni muncitori)....

Si daca ai stii cum se prapadesc de ras satanele in spatele oglinzii cand tu te schimonosesti...Si cum sa nu te vopsesti cand esti atat de palida si ai parul atat de alb? Ce daca sunt si barbati vopsiti doar e moda, nu? Si la liceu nu pot intra pe poarta daca nu am colorit....Pai daca Bunul Dumnezeu ma creea asa, ma nasteam cu albastru in jurul ochilor si cu roti de car la urechi, dar Bunul Dumnezeu in marea Bunatate cereasca ne-a facut pe toti frumosi dupa "chipul si asemanarea Sa"...De ce stricam creatia si frumusetea care ne-a dat-o Tatal Nostru Bun si Drag, Bunul Dumnezeu?

Astazi s-au facut mari companii care se ocupa de "cosmetice", ca sa nu mai vorbim de experientele care le fac pe bietele animale drept cobai care trec prin chinuri. Pai ce are draga, nu trebuie sa arat bine pe strada? Ce,vrei sa spuna lumea ca nu sunt ingrijita? Pai da, dar lumea vede frumusetea sufletului? Comerciantii de cosmetice au creat adevarate "mituri" despre produsele "minunate" care nu imbatranesc niciodata,care iti scoat in evidenta tot ce vrei: pometi, gura, ochi, sprancene...

De ce sa dau pomana unui sarac sau unui copil ca n-am de unde, mai bine-mi fac o manechiura de vreun million ca oricum imi fac picturi rupestre pe ele si am sa ma falesc in lume iar cei care m-or vedea sigur ma vor aprecia.....Pana unde duce aceasta inselare? De ce nu ne aducem aminte in fiecare clipa ca trupul este putreziciune si fara suflet este hoit?

Mi-e mila de bietele copile care incep de prin clasa a sasea "chinul" de a se prafui pe fetele nevinovate cu tot felul de boieli la indemnul binevoitor al mamei. Dar oare mama a vazut vreo Sfanta Icoana colorata?Admiră frumusetea unei icoane! si poate le aduce bucurie vederea aceasta dar se gandeste la o rugaciune in loc de invataminte proaste de "cosmetizare"? Stau si ma gandesc la ce impresie lasa o femeie colorata...ori e o usuratica..ori o paiata....."Si pe deasupra imi mai pun si pe toate degetele mainii cate un inel de aur sau cate doua... si la picior bratara ca nah...sunt tare admirata! Pai ce, sunt asa de proasta, sa nu fiu si eu ca altele? Pai vecina din dreapta e mov, cea din stanga e rosie eu de ce sa nu fiu roz? Si colac peste pupaza mai intru si in Biserica ca un clovn de la circ si uite ca acolo sunt judecata, cu voie sau fara voie......dar pe strada oricum atrag privirile multor barbati si uite asa imi creste inima de mandra ce-s".....Si asa intreaga ceata de satane si-au facut rostul si au mai castigat un suflet in putoarea vesnica a iadului.

De ce ne lasam legati la ochi de viclenia vrasmasului? V-a fost draga vreodata vreo persoana simpla si frumoasa?Frumusetea interioara se arata pe faţă, si de multe ori fara sa vrem vedem pe chipul unui om bunatatea sau rautatea afisata de acel chip.

Sincera sa fiu, înainte de a cunoaste credinta eram cu acelasi "spirit de turma", ma vopseam si ma chinuiam cu cosmeticele, dar acum privind in urma nu ma inteleg. Pentru ce faceam toate acestea? Probabil pentru "scuza" ca lucrez intr-un domeniu de relatii cu publicul si masca colorata a satanei creau o falsa impresie depre mine ca om?

Si intr-o buna zi am cunoscut frumusetea credintei si din acel moment am vazut cat am fost de inselata de ceata mastilor, iar de atunci am renuntat la tot...cercei..vopsele....M-am simtit libera, m-am simtit fericita fara ele pentru ca in sfarsit mi-am dat seama ca vrajmasul facuse din mine o marioneta, o carpa care din acel moment se rupse...Mi-e greu de multe ori sa ma abtin sa nu judec si fara voia mea, involuntar cand vad atat de mult curcubeu pe o singura fata...si in acel moment ma judec pe mine pentru cum am fost si eu odata....

Read more >>