"Nu judecati ca sa nu fiti judecati"

Inainte sa iti spui ca:
-Sunt singur
-Nimeni nu ma ajuta
-Viata mea e vai de ea
...Sau mai stiu eu ce cuvinte despre imaginea ta de sine care crezi ca e vai de ea fiindca nu ai ceva sau nu ai primit)
Gandeste-te inainte sa spui asta ca poate cineva e mai rau decat tine si nu are nici macar un vis.Multumeste-te cu ce ai,si incearca sa nu fii indiferent la semenii din jur,ia-ti timp si asculta-i,Nu judeca,nu rade ci asculta povestea. Fiecare e special in felul sau si ne invatam reciproc.

Privi-ti reportajul de mai jos si imaginati-va ce ati face voi daca a-ti fi in locul lor,A-ti mai fi in stare sa vorbiti de Dumnezeu si iubirea dintre frati.??


Read more >>

Al II pas spre fericire

Despre ce sa mai vb aici pe acest site,in acest mic laborator de cuvinte si ganduri invalmasite ?Sa scriu abureli iar eu sa nu pun in practica e foarte usor ?Sa scriu rautatea mea si pacatele mele voi fi judecat si nimeni nu va mai intra pe aici cu siguranta!.

Voi incerca sa vorbesc despre al doilea pas catre fericire daca tot l-am scris pe primul.Daca in primul pas vorbeam de dragoste si iubire,de promovarea calitatilor umane acum voi incerca sa va motivez spunandu-va ca dupa ce ati descoperit aceste calitati nu trebuie sa stati cu mana in san asteptand "Voia Domnului" ci va trebuie sa luptati,sa ganditi,sa cercetati sa inaintati sa va dezvoltati intelectul pana veti putea deosebi ce este bine si rau.Dumnezeu ne-a dat cele mai luminatate minti tutoror,insa am fost manipulati,frustati,chinuiti de viata incat am uitat ca avem mii si mii de cai pe care daca am urma una singura sigur am avea succes.Nu mersul la biserica,nu vorbitul frumos despre Dumnezeu ci capul nostru pe care daca il punem la lucru in situatii dificile ne aduce bucuria.Ne simtim capabili datorita unei puteri supreme care ne-a creat.Simfoniile vietii vor rasuna in inima noastra daca incepem sa gandim,daca intrebam,alegem,descoperim noi insine.Nu trebuie sa asteptam nici o zi,nici o noapte care ne va schimba,nu trebuie sa alegem ziua potrivita,nu trebuie sa copiem sau sa sa credem ceva ce altcineva crede fara sa cercetam.Trebuie gandit inainte de actiune + o atitudine pozitiva -ura,minciuna=al doilea pas spre fericire:D.Apoi cu putin curaj, cu putina teama ca nu esti singur in lume, cu un pic de adevar pe care daca il lasi inimii sigur vei stii ca asa e despre un parinte creator,cu putina nevoie de Dumnezeu cu siguranta il vei descoperi.Iar pe langa fericirea ta pe care ti-ai facut-o singur datorita responsabilitaii ,alegerilor vitale vei primi un bonus :D iubire vesnica.

IN CONCLUZIE: Avem capatini dotate cu cel mai pretios dar(sa gandim) ;De ce nu gandim in orice situatie a vietii asa cum trebuie ?.

Chiar si teologic inainte sa credem, trebuie sa gandim ce credem.

....daca nu v-a placut puteti sa imi spuneti orice chair si injuraturi,eu am scris fiindca imi palce sa scriu ce simt:D
Read more >>

Un pas catre fericire





Cred in Dumnezeu,
Cred ca nimic nu e intamplator in viata,
Cred ca singura revolutie adevarata e cea interioara,
Cred ca fericirea te face de succes,
Cred ca cu totii una suntem,
Cred ca credinta muta muntii,
Cred ca viata va fi mai buna daca tu devii mai bun,
Cred ca scopul vietii este evolutia,
Cred ca dragostea e cea mai puternica energie din univers,
Cred ca gandurile devin realitate,
Cred ca nimic nu e imposibil,
Cred ca tu esti minunat,
Cred ca tu esti creator,
Cred ca tu alegi,
Eu nu cred, eu STIU!




"Iubirea este forta vitala care ne tine in viata.Daca vom avea dragoste vom cuceri totul.Haideti sa fim multumitori,iubitori si fericiti privind partea luminoasa a vietii si crezand cu tarie ca Tatal de sus ne-a facut niste fapturi minunate"
Read more >>

Doar azi

De ce ne infudam si mai mult in pacat,De ce sutem din ce in ce mai rai??De ce am uitat complet de Dumnezeu,De ce ne pierdem timpul pe activitati banale si pline de nonsens??Ne pierdem in rutina,uitam de frumosul din jurul nostru,complicam fiecare decizie,ne luptam dupa bani devenind sclavii lui alimentati de reclame si societate.Iar biserica continua sa evolueze intr-o activitate pur economica,oamenii fatarnici plini de fite si avaritate.Lumea se inraieste din ce in ce mai mult si nu doar aici ,national ci international,mondial.Depravarea, imoralitatea in randul tinerilor a ajuns la stadiul de curaj si apreciere iar valorile bune sunt inecate si prafuite de interes,fite si bani.

Disperarea ii cuprinde pe toti, alergam nedumeriti intrebandu-ne "Bai pentru ce fac eu astea ?".Acelasi ciclu de activitati in fiecare zi.Aceiasi nevoie de putere din partea celor 'Norocosi ai vietii".Nu mai stim sa fim amabili,politicosi,draguti simpatici si milostivi.
Bisericile care ar trebuii sa promoveze valorile bune ,talentele sa il aduca pe Dumnezeu in prim plan, aduc pana si pe micile ecrane si site-uri asa numite crestine reclame la produse vegetariene incurajand nevoia de compromis treptat.
Am ajuns sa ne ducem la un shoping sa ne satisfacem nevoie de frumos,am ajuns sa mergem la bordelu-ri sa ne simtim bine,am ajuns sa ne imbatam, sa fumam substante chimice ca sa radem,am ajuns sa ne uitam la T.V si sa spunem in sinea noastra ca petrecem timpul in familie.
Am devenit plini de noi,uraciosi, ahtiati de bani si rautaciosi cu semenii.Am uitat de Dumnezeu dar mergem la biserica care ne indeamna sa cumparam reviste crestine si sa dam bani.Tinerii se plictisesc si uita de Dumnezeu recurcand la activitati pe care poate ca nici ei nu le vor dar anturajul ii preseaza.Universul lor:"SEX.DISCO,ALCOOL,PARTY".Societate nu ii atrage prin cultivarea talentelor ci ii indeamna la consum in favoarea banilor,afacerilor.Asa numitii crestini plini de bani cu carute albe numite BMW atrag privirea oricarui fete si invers.Predici fara sens si esenta fiindca cel care predica se intampla sa faca opus prelegerii.Iar rautate si disperarea ii cuprinde pe toti de la cel mai mic la cel mai mare.Politetea este folosita doar de interes iar valorile sunt amintite la inmormantare si cununie.

Oare niciodata nu ne-am gandit"bai e normal sa fie asa",sa fim noi de vina fiindca Dumnezeu nu ne raspunde?Ne-am intrebat vreodata de ce cerul e albastru, de ce gravitatea ne sustine,de ce planetele sunt rotunde,de ce bulele sunt rotunde ?De ce aerul nu il vedem da il simtim.?De ce cerul are mii si mii de stele,Universul cu-i ii apartine ??Ne-am ajutat noi vreodata intre noi fara sa ne gandim la propri-ul interes.Am rezista tentatiei de a fi coducator in favoarea smereniei de a fi un simplu om??De ce exista flori,fluturi si de ce Dumnezeu sau oare cine ne-a inzestrat cu zambete frumoase.Cu gandire ,cu vorbire cu pasiune ,dragoste si sentimente ?

De ce continuam sa fim salbatici si indiferenti,de ce nu suntem oameni ? ci mai degraba doritori de putere si rautaciosi bazandu-ne doar pe instincte animalice ??
Unde continuam sa ne indreptam in ritmul asta fara calitati ?.Ne pierdem oamenii de valoarea,cei buni sunt aruncati in patima nesustinerii iar societatea ii leaga cu demoralizarea lor prin activitati banesti.Ne credem buricul pamantului,ne cerem drepturile de a fi conducatori fiecare pe aceasta mica planeta in Univers.Nu vrem sa ascultam de nimeni.Vrem sa ne extindem teritoriile sa fim stapani sa nu ne invadeze nimeni din spatiul terestru caci "acestia sunt violenti si ne vor raul".



Glume Dumnezeiesti,sexualitate si banalitate,mii de produse ne sunt vandute pe tava prin intermediul unor hartii pentru ca cei mari sa aibe control asupra noastra.Doar o mica parte sa se bucure de putere si renume.

Nu mai putem sa ne bucuram de nimic frumos de aici,de un fluture in zbor, de o raza de soare,de o plimbare relaxanta prin teii si bradutii inmiresmati caci auzim:"Factura,mancare,familie,bani,haine,vedete,morti,someri".

Nici Dumnezeu nu se mai uita la noi dar nici nenea Sarsaila.Cred ca s-a saturat si el de noi,de cum am ajuns,pana si el crede in Dumnezeu oameni buni!!.

Suntem in cea mai deplorabila stare,plutim in deriva lasandu-ne condusi de propriile alegeri si pacate fara sa vrem veste salvatoare.

Haideti macar sa facem ceva:"Sa incercam sa ne schimbam,sa fim mai amabili si mai blanzi si mai cu gandul la Dumnezeu,sa ne mai gandim si la cei din jur si sa nu mai fim asa doritori de bani caci bucurie aduce, dar aduce si multa plictiseala iar o seara cu cei dragi,cu prietenii de o viata razand unul de altul bucurandu-te de o cea mai simpla viata de strictul necesar e tot ce inima ti-o cere.

Un glas de pasarica,o adiere de vant,o floare inmiresmata si o inima calda,pasiune ,respect, blandete si bunatate e tot ce cere o viata perfecta de la noi ca sa il vedem pe Dumnezeu si sa fim placuti Lui.


Read more >>

All is full of love

Totul graviteaza in jurul dragostei,iubirii.Care e scopul nostru aici,De ce suntem aici?Si unde ne indreptam ??Se poate ca un raspuns sa fie "Iubirea".Doar ea ne mai tine pe acest pustiu pamant plin de lucruri urate.Despre "Iubire" canta cam toate melodiile,"Iubire" vezi si in majoritatea filmelor.
Iubirea e ceva ilogic ceva care te schimba in ceva ce nu visai ca ajungi,ceva diferit de fiecare data,ceva nou,ceva ilogic,neorganizat,Nu urmareste un anumit tipar dinainte stiut ci urmareste calea dragostei.


Read more >>