De ce nu sutem roboti ?

Sub aspectul comun al realitatii privesc unii oameni macinati de ardoarea "Visului american": Sa aibe lucruri multe si sa traisca clipa pana la ultima suflare. Oameni condusi de sisteme banesti cu ochii numai dupa placeri, indiferenti cu gandul ca "maine" e tot a lor, si ca nimeni nu poate sa le stea in cale.
Oameni dezinterasati a caror caractere devin "rufe spalate" cu o singura tinta "satisfacerea poftelor".
Zaresc cum unii se chinuie sa supravietuiasca in timp ce altii se scalda fara nici o grija in oceanul imens de bani pe care tot continue sa il mareasca. Oameni impulsionati de putere si de renume a caror suflete sfarsesc dezamagite in stricaciune si goliciune, caci nimic lumesc nu umple acel vid din inima lor.
Ma uit la acei oameni pierduti si dezorientati intr-o societate tot increzatoare in valorile de odinioara pierdute insa totul e in zadar, cand cei puternici conduc, cand cei care te invata ce e bine pe la spate te lovesc, cand cei in care ai cea mai mare incredere te dezamagesc.

...Pacate cosiderate de neimaginat au patruns in inimile noastre considerandule bune, necesare si datatoare de placere ,bucurie si implinire datorita ardorii egoiste de a avea.

In timp ce tot Universul priveste la noi in lacrimi si incearca sa ne ajute, in loc ca in toata zadarnicia zilnica sa ne luam un ragaz de timp pentru a asculta mesajul alinarii, continuam mereu si iar mereu intr-o lupta dupa putere de parca aceasta ar fi desavarsirea suprema .
Cu totii ne indreptam inspre ceva dar nu stim ce, cu totii suntem constienti ca am devenit ceea ce nu suntem.
Ne privim intre noi si nu vedem decat rautate si ravna dupa bunul celuilalt .

In aceasta jungla de oameni alegerile pe care ni le definim nu urmaresc altceva decat propriul interes. Ne conturam viata prin prisma deciziei de a renunta la bunatate pentru a face fata incercarilor pentru un viitor asigurat.

Dar oare singurele impliniri ale vietii sunt aceste desartaciuni adunate intr-o viata de om cu a carui caiet de statistici si tabele, sageti si calcule sa ne laudam care e mai gros si care are mai mult ?

Nu suntem masini de colectat ci fiinte create cu un scop sa ne iubim intre noi pentru o lume mai buna

Daca toate astea ar fi implinirea vietii atunci de ce nu sutem roboti cu a carui cip sa fie destinat procreierii si strangerii de lucruri, iar cel care a strans mai mult are putere..... insa.....de ce totusi avem inima si simtim, de ce ne curg lacrimile, de ce iubim si iertam ???


Read more >>

De jos spre optimism

"Bucuria este semnul că viaţa a reuşit" Henri Bergson
"Bucuria e raţiunea existenţei noastre" G.K. Chesterton


In ciuda pacatului, sufletul simte nevoia frumusetii. Tanjeste dupa glasul bun al bucuriei si armoniei. Sentimentul divin care te linsistes-te, te inalta la cer si iti da asigurarea ca esti iubit se naste, in fiecare din noi.
Orice inima este uimita,orice minte sta in loc si orice glas,orice bataie a inimii se opreste la auzul ,la vederea minunilor si bucuriei, splendorii care inca mai exista in noi dar si in afara noastra.
Nimic nu e mai inaltator ca zilele pline de viata de curaj si de vigurozitate. Cu zambetul pe buze,cu inima linistita si ganduri bune putem invinge orice,putem trece prin orice. Odata cu voiosia vine si curajul,intelepciunea dar si maturitate; Caci o viata petrecuta in buna dispozitie aduce sentimentul de mulțumire vie, de satisfacție sufletească.



Atata timp cat suntem oameni avem voie sa zambim si sa fim veseli.

Read more >>

O NOUA SANSA

Read more >>