Un an calduros !!

Inca un asteapta sa intre printre viata noastra, si desi e doar in trecere cere de la noi poate mai multa darnicie, bunatate, emotie credinta daca nu tot anul ce va urma macar acum .
Peste nu mult timp un an se va duce ,se va risipi iar in locul lui va ramane amitiri bune sau rele. Prieteni sau dusmani. Oare cu ce vom ramane ? Am avut de invatat ceva sau doar a trecut fara nici o importanta ?
Ce planuri am implinit, cate dezamagiri am primit, si ce ideii mai avem de construit in continoare ? Timpul merge si se duce intr-un ritm rapid lasand si clipe grele , nevoi dar si vise dezamagite. Totusi de asta suntem oameni sa ne ridicam si sa inaintam prin tumultul acestei lumi neintelese de noi dar nici ea pe noi.
Ne asteapta noi tinte, noi planuri, poate acest an in sfarsit ne va aduce oportunitatile necesare afirmarii in societate si gasirii fericirii insa va depinde de alegerile noastre. Vom alege din nou acelasi drum ca anul trecut sau vom avea suficienta putere sa renuntam la un lucru in favoarea unei cai mult mai bune.
Fie ca acest an sa ne aduca mai multa caldura in inimile noastre inghetate de mult si sa ne faca mai atenti, mai responsabili cu viata. Sa nu ne mai uram intre noi, sa nu mai privim la altii ca au si sa furam si noi.
Anul acesta sa ne ajute sa devenim mai buni cu cei din jur, sa incercam sa ne indeplinim visele nu prin metode neortodoxe ci prin dragoste si daruire.
Anul acesta sa ne alegem bine traseul pe care il avem de urmat mai departe , si da haideti sa schimbam lumea incepand cu inima noastra. Haideti ca in acest an sa ne gandim la corpul nostrul, la inima noastra si la cei din jur.

Un an plin de bunatate , emotie si credinta in Dumnezeu
Read more >>

Portile Raiului si flacarile iadului

"Portile raiului si flacarile iadului" prezinta mesajul etern si neschimbator al Evangheliei despre viata de dupa moarte, intr-o forma dramatica cu un decor de scena impresionanat combinand efecte multimedia ultra moderne. Aceasta piesa de teatru este UNICA deoarece echipa de actori e formata din membrii bisericii locale din orasul in care are loc evenimentul iar decorul ei poate fi adaptat specific, in functie de spatiul disponibil ,de la biserici mici, la sali de cultura sau de spectacole ca si SALA PALATULUI din Bucuresti. Scopul misiunii noastre este ca, impreuna cu biserica locala, sa prezentam Mesajul pretios al mantuirii Domnului nostru ISUS HRISTOS si impreuna sa implinim MAREA TRIMITERE. ( MATEI 28:19 ) Fundatia crestina Realitatea, functioneaza in Romania de mult timp.

Piesa de teatru "Portile Raiului si Flacarile Iadului" este una binecunoscuta crestinilor evanghelici, ea fiind una din metodele de evanghelizare extrem de eficiente.

Caracteristica piesei de teatru este ca ea implica tinerii din locul unde se joaca piesa.

Echipa Realitatea are scenariul, infrastructura si capacitatea de a organiza astfel de intalniri la cererea celor care cred ca aceasta piesa de teatru poate juca un rol determinant in evanghelizare.

Piesa este o prezentare a realitatii care urmează dupa moarte, punandu-l astfel pe spectator fata in fata cu vesnicia, si determinandu-l sa ia o decizie privitoare la destinul lui vesnic. 




Read more >>

Varianta simpla a sarbatorilor

Se apropie iarna, frigul este la usile noastre iar pregatirile pentru sarbatori ne ocupa un oarecare timp din zi. Inca un an asteapta sa fie scris in istorie sau poate uitat. Inca un an cu griji,nevoi, bucurii, sperante se pierde in uitarea vremii. Curand fulgii de nea se vor asterne pe strazi, case, pe fiecare din noi lansand in urma dara unui mister celest, unei alte sperante. Peste nu mult timp, se vor auzi glasul copiilor bucurosi cu sania la subtioara, glasul colindatorilor iar oamenii vor incerca sa devina mai buni,mai spirituali. Apoi dupa trecerea acestor saptamani parca rupte din alta lume noi pamantenii ne vom relua "cursul grabit al mortii noastre".
Frigul si gerul vor fi primele calauze ale inimii noastre. Anul il vom incepe cu bucate multe cu zambete si bucurii de forma iar sufletul va incerca sa se imbrace din nou cu hainele placerilor trecatoare pentru ai fi cald.

Ce se va ascunde in camarutele sentimentelor noastre, Oare catre cine ne vom indrepta gandurile si ce vom nutri in noi ?

Ne vom aduce aminte si de Dumnezeu, asa cum suntem, in pacatele noastre ? Sau vom ingheta de tot in fata ritualurilor preotesti si bisericesti facand doar ce fac ceilalti, urmand ca dupa acele 2 3 ore petrecute in fata crucii imediat la distractii si mancare fara ca, glasul nevoiilor noastre sa se indrepte catre Tatal Nostru, fara ca dorinta noastra sa fie umplerea golului din sufletul nostru.
Ii vom multumi noi pentru faptul ca suntem in viata, ca ne-a binecuvantat chiar daca nu avem ca unul ,altul, sau il vom blestema ca nu ne-a ajutat sa fim si noi cu renume , avere si putere ?

Read more >>