Se apropie primavara

Se apropie primavara,deja soarele isi face aparitia mai des,si parca lumea asteapta cu nerabdare aceea trezire la viata,cand toate florile isi arata prospetimea,norii cu albastrul lor timid sosesc pe cer,ploaie de o tacere Angelica care spala pacatele omenirii totul e frumos, in doua cuvinte totul invie.
Ghiocei,zambile si frezii minuneaza acest anotimp mult dorit,este luna cand oamenii isi daruiesc mastisoare si aerul parca e plin de zambete de bucurie si de glasurile copiile care strig in gura mare,se joaca ,alearga.Iubirea vibreaza in atmosfera de sus.E minunat primavara,cand vezi ca la orice pas culoarea predominanta e verde,mii de flori,mii de muguri topesc a iernii frig si il invelesc cu mirosul de ghiocel proaspat iesit.
Oamenii parca se simt mai buni iar zambetele lor descriu adevarata fericire ca primavara chiar a venit.Atunci vecinii ies la poarta,sapa in gradinile lor pentru a planta multe flori sau legume si vorbesc intre ei de la zambet la zambet.
Ploaie cand vine,parca nu te face sa te ascunzi in casa ci te atrage ca o vioara ,ca un glas de privighetoare te mangaie si parca din ce in ce mai mult ai vrea sa-i simti picaturile.Sunetul lor e sunetul unei intregi orchestre dirijate de cel mai bun dirijor al omenirii.
Mireasma care o lasa in trecerea ei divina e mirosul fericirii,e praful din care zambetele iau forma.Mirosul ploii nu poate fi descris e sentimentul care iti umple inima care te face sa dai pe afara de bucurie sa sari in sus ,sa privesti la Cer si sa ii multumesti Tatalui Ceresc ca ti-a dat cateva ore de o mica bucurie din Paradisul Lui.
Dimineata cand soarele rasare si inca esti in pat razele lui parca te cheama ,te scoala din pat,te speli cu apa curata si prospata ca lacrima din izvor apoi te plimbi pe cararile muntilor,strazilor,potecilor si vezi cum totul e plin de culoare,Totul parca iti vorbeste si iti sopteste cu adierea vantului ca ‘Viata e frumoasa”mai ales primavara.Roua diminetii invaluita in ceata efemera iti lasa misterul sa dainuiasca ore bune,pe langa prospetimea orelor de dimineata pe langa pasii pe care ii faci prin padure ca sa descoperi rasaritul imbietor si calduros,Pe langa bucuria veselia copilului din tine,Pe langa florile din preajma ta Totul descriu ca Isus e iubire.
Oare sufletul tau e primavara pe care toti o dorim??Viata nu e asa grea,problemele fac parte din ea dar mai multa putere avem sa le invigem cu iubire,dragoste si zambet decat sa stam sa ne ingrijoram.Vrei mai multe dovezi ca tot ce a creat Dumnezeu e plin de frumusete ??Vrei sa stii cine a stricat aceasta frumusete??Noi cu grijile si cu dorinta de a avea mai mult.
Am uitat ca aceasta frmusete nu e noastra si nu avem dreptul sa o completam,modificam dupa placul noastru.E a celui care ne-a creat.
Nu uita asa cum primavara o doresti asa isi doreste si Tatal de Sus sa fie in inima ta.

No comments: