Varianta simpla a sarbatorilor

Se apropie iarna, frigul este la usile noastre iar pregatirile pentru sarbatori ne ocupa un oarecare timp din zi. Inca un an asteapta sa fie scris in istorie sau poate uitat. Inca un an cu griji,nevoi, bucurii, sperante se pierde in uitarea vremii. Curand fulgii de nea se vor asterne pe strazi, case, pe fiecare din noi lansand in urma dara unui mister celest, unei alte sperante. Peste nu mult timp, se vor auzi glasul copiilor bucurosi cu sania la subtioara, glasul colindatorilor iar oamenii vor incerca sa devina mai buni,mai spirituali. Apoi dupa trecerea acestor saptamani parca rupte din alta lume noi pamantenii ne vom relua "cursul grabit al mortii noastre".
Frigul si gerul vor fi primele calauze ale inimii noastre. Anul il vom incepe cu bucate multe cu zambete si bucurii de forma iar sufletul va incerca sa se imbrace din nou cu hainele placerilor trecatoare pentru ai fi cald.

Ce se va ascunde in camarutele sentimentelor noastre, Oare catre cine ne vom indrepta gandurile si ce vom nutri in noi ?

Ne vom aduce aminte si de Dumnezeu, asa cum suntem, in pacatele noastre ? Sau vom ingheta de tot in fata ritualurilor preotesti si bisericesti facand doar ce fac ceilalti, urmand ca dupa acele 2 3 ore petrecute in fata crucii imediat la distractii si mancare fara ca, glasul nevoiilor noastre sa se indrepte catre Tatal Nostru, fara ca dorinta noastra sa fie umplerea golului din sufletul nostru.
Ii vom multumi noi pentru faptul ca suntem in viata, ca ne-a binecuvantat chiar daca nu avem ca unul ,altul, sau il vom blestema ca nu ne-a ajutat sa fim si noi cu renume , avere si putere ?

No comments: