Straini perfecti sau prieteni cu greseli ?

Cand toti te-au parasit,cand ganduri negre rele peste tine au coborat. Si intr-una tot te lupti sa evadezi, Ba chiar, nici nu stii in cine sa mai crezi. Nu te intrista, deasupra sigur este cineva.



Tu care citesti aceste randuri si te crezi indreptatit sa faci ce vrei cu viata ta, cu sentimentele altora, nu te inalta,nu te mandri cu ce ai, caci rasplata va fi precum e inima ta, goala fara caldura.
Si desi e greu, paradoxal cei care isi doresc sa traiasca frumos sunt cei mai oropsiti, poate din naivitate insa cred cu tarie ca aceste inimi neintelese, daca i-au cerut ajutor Domnului "acolo" vor straluci caci durerea si amaraciunea lor vor trece iar in urma va ramanea un lac limpede.
Orice suferinta naste un diamant si mai slefuit decat celalalt. Orice nepasare sterge un gram de umanitate. Orice actiunea, orice alegere, acolo sus va fi atent judecata iar cei neindreptati aici si criticati vor primi cea mai aleasa coroana. Poate unii sunt uitati de timp, de prieteni din anumite greseli si urati pana la cel mai mare grad insa cred cu tarie ca va veni un timp al regretelor al amintirilor pe care nimeni nu il va putea sterge, caci odata vazut, simtit orice intamplare ramane imprimata acolo in inima, in minte. Iar daca toata viata te-ai comportat indiferent si ti-ai vazut doar de viatza ta fara nici un gram de mila,iertare e posibil ca linistea ta sa fie zdruncinata cand nu te astepti iar unele lucruri sa te urmareasca toata viata.
Toti in parte vom fi atent judecati si fiecare amintire va fi inregistrata undeva, toti care sufera sunt vazuti si chiar ajutati, toti care ii fac pe altii sa sufere, toti care isi urasc prietenii si ei sunt pusi intr-o arhiva, dar si cerul este indiferent rugaciunii lor. La judecata finala fiecare coltisor a acestei mari arhive va fi vazut si atent revizuit.
....Insa ma gandesc la un moment cand cel care sufera se va intalni cu persoana care l-a facut sa sufere sau dupa care sufera, Oare amandoi se vor putea privi daca pe pamant s-au instrainat si s-au urat ? Unul va sti ca a incercat sa faca ce a crezut ca e mai bine chiar daca a gresit si chiar daca a fost uitat de toti, cu toate ca el nu a uitat de restul. Dar altul va avea suficienta putere de a ierta daca toata viata unele amintiri a vrut sa le uite caci nu se incadrau perfectiunii dorite ?
Oare ce vom deveni,ce se va alege de noi ? Incepem sa ne preocupam doar de noi,restul nu.Oare societate ne va transforma in sclavii perfectiunii in asa fel incat daca unul a gresit celuilalt sa uitam de el si "tot mai sus" ??

No comments: