Un an nou de probleme

Si uite asa azi se incheie un an.Un an plin de suparari ,zambete si pasiune,o calatorie de 12 luni.Am mai lasat ceva in urma,am mai crescut cu inca un an,ne-am mai maturizat,am mai invatzat ceva.Ne gandim cu nostalgie dar si cu speranta unui nou an mai bun mai plin de bucurii si sanatate.Nu mai conteaza ce am lasat.Punem punct si mergem mai departe prin tumultul vietii cu ideea ca odata si odata ne vom gasi locul in acest Univers pe care inca nu il intelegem.
Pornim cu bagajul de fericire si inocenta in urmatorul an,vor fi dezamagiri,amagiri vom mai goli din bagaj,dar din asta se compune viata.
Daca nu ar mai fi conflicte,griji,suparari viata nu ar mai fi frumoasa si diversificata.Daca tot drumul ar fi roz nu ai mai avea ce sa iti aminti la batranete si ce povesti.Din fiecare pahar cu suferinta gasesti si o picatura de dulceata,daca reusesti sa aduni toate picaturile cu rabdare vei fi cel mai fericit om fiindca ai invatzat din ce se compune viata.
Cu o suferinta inveti ce e incurajarea,cu o tristete inveti bucuria,iar cu un necaz afli ce e plansul.

Anul acesta care vine sa invatzatm o chestie:Fericirea nu vine din a avea lucruri materiale ci vine din puterea cu care treci prin necazuri.Omul de succes este acel om care le stie pe toate,care a trecut prin toate.Care stie ce e moartea,ce e necazul,ce e plansul care stie sa iti dea un sfat la orice promblema.
Sa lasam trecutului ce ii apartine,secunda acesta a trecut si daca gandul tau a fost "Nu am inteles de ce am necazul acesta",vei avea frustari toata viata.Vei fi aerian si lipsit de viata.De ce sa te gandesti ceva ce oricum se duce ??Dar daca gandul tau e plin de fericire si pasiune chiar daca va trece secunda peste secunda trecutul tau va fi umplut de fericire iar supararea va fi inecata de splendoare si lumina.(Amintiri frumoase,clipe petrecute cu amicii,lovituri,cazaturi,fugareli).
Haideti sa nu ne mai chinuim sa aflam noi toate.Nu le vom sti pe toate,ne va exploda capul de la atatea.Viata e asa de simpla.Avem ce invatza din necazuri.Lupta nu se da intre noi ci cu necazurile.Daca invingi esti cel mai "happy"iar problemele prin care ai trecut o data ti se va parea minuscule.
Urarea mea e nu sa ai bani si de toate fiindca nu vei avea suficienti niciodata in schimb suferinte si necazuri vei avea destule de aceea va zic:La cat mai multe necazuri(ele sunt natura fiintei noastre) fiindca datorita lor inveti sa pretuiesti viata"

No comments: