Viata trece foarte repede

"One day, we will all understand that every good thing in our lives are gifts from God." - Richard C. Hutchison

Viata trece foarte repede in jurul nostru.Fiecare secunda din trairea noastra se resipeste in praful stresului,iar panza de painjen a regretelor sau nostalgiilor pierdute o vedem abia peste multi ani cand nu avem ce decat sa ne intrebam"Ce am facut cu viata asta".

Spiritualitate nu mai exista,adevar si moralitate,credinta si bunatate.S-au pierdut in larg.Doar cateodata in miez de noapte la cel din ultim ceas dorul ne mai poarta intra-colo,dar fara sa stam prea mult plecam in rutina orelor noastre.

...Iar viata ne devine "doar un ceva" presarata cu cateva bucuri trecatoare toate intamplandu-se in doar 50 ,60 maxim 80 ani,cand finalul e doar intr-un pat simplu cu acea respiratie timida si frica de necunoscut.

Fiecare alergam pe "sosele diferite" unul isi gaseste capatul traind viata, facand tot ce vrea,altul nu isi gaseste nici macar o atentionare "la dreapta" sau la "stanga" si devine frustrat,singur altul nu mai rezista si isi da ultima suflare atarnand de frumoasa sfoara ce o vede,altii se opresc din cautare si se lasa purtati de valul societatii.Iar unii isi traiesc amarata viata mergand pe cea mai infundata ulita,uitat,insigurat,judecat de altii.

Fara sa vrem avem nevoie nevoie de Dumnezeu,de acel Parinte care ne-a creat,trebuie sa primim acea chemare de multe ori refuzata pe motive puternic intemeiate in traditii si principii.
Am uitat cu totii de singura noastra salvare.Am uitat sa credem in ceva vesnic si frumos.
Ne-am obisnuit cu lumea aceasta si cu placerile ei,fara sa ne gandim ca putem fi chiar "fii de regi".

Ne zbatem sa facem o lume mai buna,mai primitoare si calda,infiintam organizatii,facem marsuri,revolte.,idei,credinte.Dar de ce..??sau pentru ce...Cand noi urmarim castiguri,si renume.Ne purtam prin lume cu 2 haine,si devenim "masini"controlate de "Mana economiei" pe care credem noi,daca am apucat-o vom fi cei mai fericiti.

Insa adevarata fericire nu este aici,nu este lumea asta,dar va veni o vreme cand vom plange,cand vom regreta si ne vom da seama de tot,de orice lucru si vom intelege chiar cel mai ascuns "secret".Atunci se va vedea adevarata intelepciune si adevaratul adevar.


No comments: