O poveste de dragoste adevarata, incepe cu tine



Daca vrei sa traiesti o poveste de dragoste autentica, atunci trebuie sa fii constient ca aceasta poveste incepe cu tine. Vorbim putin despre ceea ce psihologii numesc IMAGINEA DE SINE.

Ce este IMAGINEA DE SINE?

Imaginea de sine este definita de modul in care ne percepem propriile noastre caracteristici fizice, emotionale, cognitive, sociale si spirituale care contureaza si intaresc dimensiunile fiintei noastre.

O imagine de sine gresita, va conduce intotdeauna la probleme emotionale si la o dificila relationare cu cei din jur.

Imaginea de sine ne influenteaza comportamentele, de aceea este important sa ne percem cat mai corect, sa dezvoltam convingeri realiste despre noi insine. Exista persoane care, desi au o infatisare fizica placuta, se percep ca fiind fie prea slabe sau prea grase, prea inalte sau prea scunde, insuficient de inteligente etc. Perceptia de sine nu reprezinta adevarul despre noi, ci este doar o “harta” pentru propriul “teritoriu” un barometru al starii noastre de bine.

Cand credem – gresit – ca barbatii si femeile sunt la fel, legaturile noastre de dragoste sunt nerealiste si pline de sperante desarte. dr. John Gray


Pentru a intelege mai bine diferentele dintre baieti si fete, te invit sa urmaresti urmatorul videoclip:


No comments: