Fii tu insuti


Fii tu insati. Daca te compari cu altii, s-ar putea sa te amarasti sau sa te simti inutil, caci intotdeauna vor fi unii mai grozavi si altii mai putin grozavi decat tine.

Nu fi umil doar de ochii lumii, dar nici nu judeca dragostea cu cinism, caci pus fata in fata cu asprimea si dezamagirea, ea este nemuritoare.

Pleaca urechea cu blandete la sfatul anilor, renuntand cu delicatete la lucruri ce tin de tinerete. Cultiva taria de spirit ca sa te ocroteasca atunci cand te loveste soarta pe neasteptate. Treci indiferent prin zarva si graba si tine minte ce inseamna tihna in tacere. Pe cat posibil si fara supunere, sa fi in relatii bune cu toata lumea. Rosteste-ti adevarul, potolit si deslusit; asculta-i pe ceilalti, chiar si pe cei anosti si nestiutori, caci au si ei povestea lor,sunt si ei o parte din aceasta creatie.Si ei iubesc,si ei au emotii.

Bucurate de ceea ce realizezi ca si de ceea ce planuiesti. Sa fi mereu preocupat de cariera ta, oricat de modesta ar fi ea. Fii cu bagare de seama in afacerile tale; caci lumea este plina de inselatorii. Dar sa nu te lasi orbit de asta, sa crezi ca nu exista si virtute; sunt multi acei ce sunt insufletiti de idealuri inalte si pretutindeni exista eroism in viata.

Sa nu renunti la disciplina sanatoasa, dar sa fi delicat cu tine insuti,sa iti mai acorzi un suflu de visare inimii.

Fii asadar impacat cu Dumnezeu, indiferent cum ti-L inchipui tu si oricare ti-ar fi stradaniile si aspiratiile, fii impacat cu sufletul tau in zbuciumul zgomotos al vietii.

In ciuda fatarniciei, a corvezilor si viselor pierdute, lumea asta este totusi minunata. Straduieste-te sa fii fericit si ai putere de a ierta chiar si cel mai complicat dusman.Puterea de a ierta si a trece mai departe este mult mai mare decat stare de neputinta si inutilitate.

Daca vei fi tu isuti si vei trece cu incredere in tine ca esti special prin incercarile vietii cu optimism si voie buna vei intelege ca viata nu e asa de grea.Chiar de ai gresi mereu chiar cu riscul de a te face de ras si de a-si bate joc de tine toata lumea tu ramai mereu o stana de piatra statornica si dreapta in gandurile tale fara a le copia de la cineva dar totusi fii si cu bagara de seama sa nu te indrepti pe un taram,gresit mai ia aminte si la cei mai batrani sau chiar din unele experiente prin care au trecut altii sau chiar tu.

Daca esti sufiecient de puternic incat sa razbati chiar si valul cumplit al vietii acesteaia cu siguranta ca optimismul si dorinta de a fi tu isuti te va ghida in viata.

Sa nu iti pese niciodata de cei din jur decat doar atunci cand ajutorul facut lor te face sa te simti util,sa nu te intereseze parerea grupului daca e buna sau rea daca esti pe placul lor sau nu.Tu fii ascultator de Dumnezeu si fa cum te ghideaza inima alegand dupa nevoia de al cunoaste mai mult pe El sau dupa o stare de pace si liniste.

Fii tu insuti,te vei simti mai bine cu siguranta vei fi fericit si vei avea o dispozitie mai buna,pentru inceput incepe cu un zambet

1 comment:

Anonymous said...

Foarte interesant ,imi place acest site,e pe sufletul nostru si gasesti multe lucruri interesante si chiar unele ajuta